Menu

Childsplay

Childsplay

Το Childsplay είναι μια σουίτα προγραμμάτων για μικρά παιδιά. Τα παιχνίδια είναι σχεδιασμένα να ψυχαγωγήσουν και να διδάξουν ταυτόχρονα, ενώ τα παιδιά συνηθίζουν και στην χρήση υπολογιστών. Το Childsplay είναι κομάτι ενός μεγαλύτερου έργου, που ονομάζεται Schoolsplay, αλλά αυτό είναι το πιο ώριμο κομμάτι του έργου.

 

Τα παιχνίδια καλύπτουν ασκήσεις μνήμης, μαθηματικά, λέξεις, εικόνες και ήχους, γρίφους για νοητικές ασκήσεις και μια συλλογή κλασικών παιχνιδιών για παιδιά όπως το Pacman. Συγκριτικά με το GCompris, η ποικιλία των παιχνιδιών είναι περιορισμένη, αλλά αυτά στοχεύουν και σε ένα περισσότερο περιορισμένο ηλικιακό εύρος, αφού πολλά από τα παιχνίδια του GCompris δεν είναι ιδανικά για το κοινό του Childplay. Ωστόσο και τα δύο προγράμματα είναι δωρεάν, και δεν υπάρχει λόγος να μην τα εγκαταστήσετε και τα δύο.

 

Κατεβάστε το δωρεάν από το http://www.schoolsplay.org/ Διατίθεται και για Windows και για Linux.

Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή θα βρεθείτε στην οθόνη υποδοχής:

childsplay1

όπου πρέπει να δώσετε ένα όνομα με το οποίο θα συνδεθείτε. Η επόμενη οθόνη περιλαμβάνει το κεντρικό μενού από 14 εφαρμογές:

childsplay2

Παιχνίδια μνήμης απλά, με γράμματα, αριθμητικά, ακουστικά. Εξάσκηση στο ποντίκι και στο πληκτρολόγιο, συσχέτιση ήχων, παζλ και κάρτες, και τρία απλά παιχνίδια (πάκμαν, μπιλιάρδο, πινγκ πονγκ).

Οι περισσότερες εφαρμογές έχουν 4 ή 5 επίπεδα δυσκολίας.

Εξερευνήστε το, ή ακόμα καλύτερα βάλτε τους μικρούς μαθητές να το χρησιμοποιήσουν ελεύθερα.

Last modified onΤετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 11:01

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

aroma piliou banner

WEB 2.0

Follow Us