Menu

Τρισδιάστατη σχεδίαση με το SketchUp

Το SketchUp είναι ένα εντυπωσιακό εργαλείο τρισδιάστατης σχεδίασης. Μπορούμε να το κατεβάσουμε δωρεάν από εδώ. Επιλέξτε τη δωρεάν έκδοση (SketchUp Make) και εγκαταστήστε τη στον υπολογιστή σας (Windows ή Mac).

Μια εισαγωγική παρουσίαση για το SketcUp έχει κάνει ο καθηγητής Πληροφορικής Ι.Σαρημπαλίδης:

Επίσης μπορείτε να δείτε μια σειρά από video tutorials (στα Αγγλικά) που θα σας βοηθήσουν πολύ στο να καταφέρετε να σχεδιάζετε γρήγορα και αποτελεσματικά:

Τέλος μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα Μαθαίνω SketchUp όπου δίνονται οδηγίες για τη χρήση του προγράμματος στην ελληνική γλώσσα.

Read more...

Κατασκευάστε puzzle από φωτογραφία

Το Jigs@w Puzzle είναι ένα πρόγραμμα με το οποίο μπορείτε να κατασκευάστε εύκολα και γρήγορα puzzle προκειμένου να τα χρησιμοποιήσετε με τη μορφή ασκήσεων στο μάθημά σας. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ, επιλέγοντας όποια μορφή θέλετε. Η διαφορά μεταξύ των διαθέσιμων επιλογών είναι ότι σε καθεμιά από αυτές προσφέρεται κάποιο πλήθος έτοιμων puzzles για παράδειγμα στην έκδοση Jigs@w Puzzle 2 Animals προσφέρονται 25 έτοιμα puzzles σχετικά με ζώα. Αφού εγκαταστήσουμε το πρόγραμμα, το ανοίγουμε και επιλέγουμε new puzzle, στην συνέχεια αφήνουμε ενεργή την επιλογή "local" και πατάμε το κουμπί "ok".

Read more...

Βιβλίο: Δημιουργώ παιχνίδια στο Scratch

Το βιβλίο«Δημιουργώ παιχνίδια στο Scratch» δημιουργήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Διδακτική της Πληροφορικής ΙΙ» που πραγματοποιήθηκε στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2009-2010, στο τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σε 188 σελίδες η πολυπληθής συγγραφική ομάδα δημιούργησε ένα εκπαιδευτικό προϊόν μοναδικό και εξαιρετικά χρήσιμο για τη διδασκαλία της πληροφορικής σε παιδιά.

Δείτε τη σελίδα του έργου Scratch Play Book και περιηγηθείτε στο βιβλίο ανά κεφάλαια, ή δείτε ολόκληρο το βιβλίο παρακάτω.

 

Read more...

Ramtype 5 - το γνωστό πρόγραμμα για την εκμάθηση του πληκτρολογίου

Το RamType είναι το πιο γνωστό πρόγραμμα εκμάθησης τυφλού συστήματος που υποστηρίζει ελληνικά. Περιλαμβάνει ένα σύνολο μαθημάτων και ασκήσεων που θα σας βοηθήσουν να εκπαιδεύσετε τις ικανότητές σας πάνω στο τυφλό σύστημα.

Read more...

Δημιουργήστε word clouds (σύννεφα λέξεων) με το Tagxedo

Η ιστοσελίδα www.tagxedo.com είναι μια ιστοσελίδα όπου μπορούν οι μαθητές να δημιουργήσουν σύννεφα λέξεων (πιο ακριβής είναι ο αγγλικός όρος word clouds) χρησιμοποιώντας κείμενα, αγαπημένες φράσεις, άρθρα, μεμονωμένες λέξεις, κλπ. Οι λέξεις αποκτούν μέγεθος και χρώμα και παίρνουν το σχήμα και την διάταξη μιας οποιασδήποτε φωτογραφίας.

Read more...

Διδασκαλία εννοιών προγραμματισμού με το Scratch

Οι παρακάτω σημειώσεις είναι υλικό διδασκαλίας προγραμματιστικών εννοιών στις τάξεις Ε και ΣΤ Δημοτικού του εκπαιδευτικού Κ.Κατσούλα. Πρόκειται για δέκα μαθήματα όπου διδάσκονται και αξιολογούνται οι έννοιες της Ακολουθίας, της Αρχικοποίησης, των Γεγονότων και η Επικοινωνία με μηνύματα. 

Read more...

Childsplay

Το Childsplay είναι μια σουίτα προγραμμάτων για μικρά παιδιά. Τα παιχνίδια είναι σχεδιασμένα να ψυχαγωγήσουν και να διδάξουν ταυτόχρονα, ενώ τα παιδιά συνηθίζουν και στην χρήση υπολογιστών. Το Childsplay είναι κομάτι ενός μεγαλύτερου έργου, που ονομάζεται Schoolsplay, αλλά αυτό είναι το πιο ώριμο κομμάτι του έργου.

 

Read more...

KTurtle – προγραμματισμός για παιδιά χρησιμοποιώντας τη χελώνα

Το KTurtle είναι ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον προγραμματισμού που χρησιμοποιεί την γλώσσα προγραμματισμού Logo. Η Logo προέρχεται από την ελληνική λέξη “λόγος” και αποτελεί την κατεξοχήν γλώσσα προγραμματισμού εκπαιδευτικής χρήσης. Κάθε παιδί που θα καταπιαστεί με την “τέχνη” του προγραμματισμού κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει από μια εφαρμογή logo.

Read more...

Φτιάχνουμε κόμικς με το ToonDoo

Το toondoo είναι μια εφαρμογή δημιουργίας σκίτσων και κόμικς, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, χωρίς εγκατάσταση κάποιου προγράμματος στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε τα σκίτσα σας στον ιστότοπο toondoo.com και να τα δημοσιεύσετε, να τα αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας ή να τα κρατήσετε στον λογαριασμό που θα φτιάξετε στο toondoo.

Από όλες τις εφαρμογές δημιουργίας κόμικς, το toondoo είναι ίσως η γρηγορότερη για αυτό και προτιμάται για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το toondoo είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση, ακόμα και για παιδιά μικρής ηλικίας των πρώτων τάξεων του Δημοτικού. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι η αγγλική γλώσσα, που όμως από κάποια ηλικία και μετά, δεν θα παίξει ανασταλτικό ρόλο. Εννοείται ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ToonDoo ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος, αφού δεν το εγκαθιστάτε στον υπολογιστή σας. Χρειάζεστε απλά σύνδεση στο διαδίκτυο!

Read more...
Subscribe to this RSS feed

aroma piliou banner

WEB 2.0

Follow Us